keyboard_arrow_up

Consiliul Local Timisoara

Hotararea 274/28.06.2005 privind aprobarea valorii devizului general pentru obiectivul de investiţie "Amenajare Piaţa Traian"

28.06.2005

Hotararea Consiliului Local 274/28.06.2005
privind aprobarea valorii devizului general pentru obiectivul de investiţie "Amenajare Piaţa Traian"


Consiliul Local al Municipiului Timisoara

Având în vedere Referatul nr. SC2005 - 10710 /13.06.2005 al Primarului Municipiului Timişoara - domnul Gheorghe Ciuhandu;
Având în vedere avizele Comisiei pentru studii, prognoze, economie, buget, finanţe, impozite şi taxe, Comisie pentru dezvoltare urbanistică, amenajarea teritoriului şi patrimoniu, Comisiei pentru administrarea domeniului public şi privat, servicii publice şi comerţ, regii autonome şi societăţi comerciale, Comisiei pentru administratie locală, juridică, ordine publică, drepturile omului şi probleme ale minorităţilor din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara;
Având în vedere Hotărârea Consiliului Local nr.20/25.01.2005 - privind aprobarea Studiului de fezabilitate :"AMENAJARE PIAŢA TRAIAN"
In conformitate cu prevederile art.38 lit. (d),( f), (l) din Legea nr.215/.2001 privind administratia publică locală, modificată;
În temeiul art. 46 din Legea nr.215/.2001 privind administratia publică locală, modificată
;


HOTARASTE

Art. 1. Se aprobă devizul general pentru obiectivul de investiţii :"AMENAJARE PIAŢA TRAIAN" de la valoarea 17.655.973 mii lei (448.064 euro ) la valoarea 18.687.515 mii lei reprezentând 515.902 euro, conform Anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. Cu aducerea la îndeplinire a prezentei horărâri se încredinţează Direcţia Edilitară şi Direcţia Economică din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara.

Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică:
- Prefecturii Judeţului Timiş
- Primarului Municipiului Timişoara
- Direcţiei Edilitare
- Direcţiei Economice
- Direcţiei Urbanism
- Direcţiei Patrimoniu
- Serviciului Juridic
- Serviciului Audit Public Intern
- Serviciului Centrul de Informare pentru Cetăţeni
- Biroului Relaţii Publice
- Mass-media locale



Presedinte de sedinta
CORADO TOADER
Contrasemneaza
SECRETAR IOAN COJOCARI

Atasament: REF_Deviz_General_Moderniz_Piata_Traian.pdf

ROMÂNIA SE APROBĂ, JUDEŢUL TIMIŞ PRIMAR PRIMĂRIA TIMIŞOARA DR.ING. GHEORGHE CIUHANDU DIRECŢIA EDILITARĂ BIROUL INFR. TRANSPORT NR.SC2005 - 10710 DIN 13.06.2005

REFERAT privind aprobarea valorii Devizului General pentru lucrarea

„Amenajare Piaţa Traian” Primăria Municipiului Timişoara are în program execuţia lucrărilor de „Amenajare Piaţa Traian”. Lucrările de modernizare cuprind lucrări rutiere şi tehnic-edilitare (apă, canal, gaz, iluminat public),

La ora actuală Piaţa Traian este o vastă suprafaţă parţial asfaltată şi parţial acoperită cu spaţii verzi, mărginită pe laturile estică şi nordică de două zone carosabile pavate cu pavele de rocă dură. Întreaga suprafaţă a pieţei este puternic degradată datorită cantonării în acest perimetru a organizării de şantier pentru lucrările de modernizare integrală a străzilor Dacilor şi Mihalache.

Având în vedere cerinţa de arihtectură ca suprafaţa Pieţei Traian să se transforme într-un spaţiu public cu caracter preponderent pietonal, lucrările rutiere vor fi orientate în sensul realizării unei suprafeţe pavate cu piatră naturală care are menirea de a conserva caracterul specific al acestei zone vechi din municipiul Timişoara.

Suprafaţa pieţei va fi împărţită în zone pătrate (9 m x 9 m) pavate cu calupuri noi de andezit cu dimensiunile de 9x9x9 cm. Aceste zone vor fi încadrate într-un caroiaj cu lăţimea de 1 m, realizat din pavele abnorme din rocă dură, recuperate de pe străzile modernizate ale municipiului.

Soluţia de a folosi calupuri noi de andezit a rezultat în urma încercărilor nereuşite de a realiza un pavaj de calitate doar din pavele recuperate.Pe lângă rolul estetic, aceste caroiaje vor avea şi rol funcţional de rigolă pentru colectarea şi asigurarea dirijării apelor pluviale spre gurile de scurgere.

Deoarece zona carosabilă de pe latura nordică a pieţei se va transforma în zonă excusiv pietonală, pavajul se va realiza la acelaşi nivel cu restul pieţei.

Pe latura estică se păstrează zona carosabilă, dar se execută un pavaj la acelaşi nivel, delimitarea lăţimii carosabile realizându-se cu borne ornamentale din fontă şi marcaj rutier adecvat (conform proiect arhitectură).

Accesul autovehiculelor în piaţă va fi limitat, fiind permis numai pentru cazuri de forţă majoră (poliţie, salvare, pompieri) şi pentru operaţiuni de aprovizionare a spaţiilor comerciale care vor funcţiona în clădirile perimetrale.

Pentru a transforma Piaţa Traian într-un spaţiu public cu caracter preponderent pietonal (conform cerinţelor arhitecturale) este necesară realizarea următoarelor lucrări:

- se defrişează vegetaţia pitică; - se desfac pavajele existente şi se decapează asfaltul de pe aleile existente; - se execută săpătura în piaţă şi pe străzile adiacente pâna la cotele din proiect, din

care se scad grosimile straturilor rutiere proiectate conform profilurilor transversale tip şi a planşelor de detalii;

- se execută lucrările de reţele edilitare (apă-canal, electrice, telecomunicaţii, gaze naturale) conform proiect;

- se trasează axele rigolelor (caroiajul) conform planşei de trasare; - se pozează căminele din polietilenă tip A250 la cotele din proiectul de apă-canal; - se execută straturile rutiere conform detaliilor din proiect; - se pozează gurile de scurgere la cotele din proiect pe un strat de beton C20/25

având 15 cm grosime; - se realizează pavajul din pavele abnorme recuperate, rostuit cu mortar de ciment, pe

traseul şi cu profilul transversal al rigolelor, realizându-se astfel caroiajul; - zonele pătrate rezultate în urma realizării rigolelor şi suprafeţele străzilor adiacente

se pavează cu calupuri de andezit (9x9x9 cm); - la intersecţia dintre străzile C. Negruzzi şi Zăvoi se reface structura rutieră în

soluţia cu îmbrăcăminte asfaltică conform detaliului; - se realizează şi se montează mobilierul urban conform proiectului de arhitectură.

Se va acorda atenţie sporită pentru protejarea arborilor existenţi şi asigurarea unei zone de minim 1 m2 fără pavaj, delimitată printr-o bordură realizată din pavele rostuite cu mortar de ciment. La stabilirea poziţiei arborilor care se vor planta şi la marcarea arborilor care se vor tăia, se va convoca proiectantul general şi arhitectul lucrării. De-a lungul celor două trasee de tramvai, nivelul pieţei este ridicat cu 8 cm faţă de nivelul rigolei de la marginea platformei liniei de tramvai, ceea ce înseamnă bordură pozată la 7 cm deasupra nivelului superior al şinei (N.S.S.). În jurul WC-urilor şi a monumentului de lângă strada Dacilor, pe lăţimea a trei calupuri rosturile vor fi etanşate cu mortar de ciment pentru impermeabilizarea zonei. Prima treaptă de acces la WC-urile publice se va realiza cu o lăţime de cca 40 cm, din două rânduri de pavele rostuite cu mortar de ciment. Pentru a răspunde cerinţelor de igienă se impune modernizarea celor două WC-uri publice, dar aceste lucrări vor fi cuprinse într-o documentaţie tehnico-economică separată.

Lucrările rutiere proiectate pentru Piaţa Traian se extind pe o suprafaţă de aprox. 5910 m2 , în care sunt cuprinse următoarele:

3 955 m2 Pavaj din calupuri din andezit 9x9x9 cm; 1 025 m2 Pavaj din pavele abnorme din rocă dură aproximativ 18x18x18 cm; 410 m2 Suprafaţă carosabilă din calupuri din andezit 9x9x9 cm; 70 m2 Suprafaţă carosabilă cu îmbrăcăminte asfaltică; 400 m2 Spaţii verzi - prevăzute în volumul de lucrări de arhitectură; 50 m2 Monument şi WC-uri; 71 buc. guri de scurgere 0,26m x 1,00m cu corp din polietilenă şi grătar din fontă,

montate singular sau grupate în funcţie de suprafaţa de pe care trebuie colectate apele pluviale.

Zona pietonală şi cea destinată traficului auto se va realiza cu pavaj, respectiv îmbrăcăminte asfaltică, având următoarele tipuri de structuri:

Pavaj din calupuri de andezit 9x9x9 cm: 7 cm nisip pilonat pentru egalizare aşternut pe terasamentul finisat; 25 cm fundaţie din balast; 5 cm nisip pentru montarea calupurilor; cca. 9 cm pavaj din calupuri de andezit 9x9x9 cm cu rosturi umplute cu nisip.

Pavaj din pavele abnorme de rocă dură: 7 cm nisip pilonat pentru egalizare aşternut pe terasamentul finisat;

20 strat de repartiţie din balast; 15 cm strat suport din beton simplu C 20/25; cca. 18 cm pavaj din pavele abnorme de rocă dură rostuit cu mortar.

Structura rutieră la intersecţia dintre străzile C. Negruzzi şi Zăvoi este: 7 cm nisip; 30 cm balast; 20 cm piatră spartă; 8 cm strat de bază din A.B.P.C. 31 4 cm beton asfaltic deschis B.A.D. 25; 4 cm beton asfaltic B.A. 16.

Pavajul din calupuri de rocă dură se pozează pe un strat suport din beton şi se rostuieşte cu mortar, deoarece acesta este gândit ca o suprafaţă de colectare şi dirijare a apelor meteorice către gurile de scurgere. Studiul de Fezabilitate „Amenajare Piaţa Traian” a fost aprobat de Consiliul Local prin HCL nr.20 din 25.01.2005. În conformitate cu Devizul General aprobat a rezultat pentru execuţia lucrării o valoare de 15.147.154 mii lei. În urma licitaţiei de atribuire a contractului de execuţie, valoarea minimă ofertată a fost de 16.523.276 mii lei, valoare mai mare decât cea aprobată motiv pentru care nu a avut loc adjudecarea lucrării.

Având în vedere depăşirea valorii aprobate , prezentăm în anexă Devizul General cu noile valori obţinute în urma licitaţiei.

DIRECTOR D. EDILITARĂ, DIRECTOR ECONOMIC, IOAN ZUBAŞCU ADRIAN BODO ŞEF SERVICIU TRP, ŞEF SERVICIU JURIDIC, IOAN GANCIOV MIRELA LASUSCHEVICI ŞEF BIROU IT, ÎNTOCMIT, VASILE OLAR SZABO GEORGETA

Atasament: DG-Piata_Traian.pdf

ANEXĂ

DEVIZ GENERAL Propus spre aprobare, privind investiţia "AMENAJARE PIAŢA TRAIAN" în mii lei/EURO

Mii lei EURO Mii lei EURO 1 2 3 4 3 4

1.1 Obţinerea terenului 1.2 Amenajarea terenului 36.587 928 1.3 Amenajări pentru protecţia mediului 21.952 557

3.1 Studii de teren 48.427 1.229 3.2 Obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii 3.170 80 3.3 Proiectare si engineering 963.530 24.452 924.841 24.098 3.4 Organizarea procedurilor de achiziţie publică 39.878 1.012 3.5 Consultanţă 3.6 Asistenţă tehnică 204.889 5.200 144.942 3.978

4.1 Construcţii şi instalaţii 14.634.931 371.398 16.523.276 457.594 4.2 Montaj utilaj tehnologic

4.3 Utilaje, echipamente tehnologice si funcţionale cu montaj

4.4 Utilaje fără montaj şi echipamente de transport 4.5 Dotări

Organizare de şantier 512.223 12.999 5.1.1. Lucrări de construcţii 365.873 9.285 5.1.2. Cheltuieli conexe organizării 146.349 3.714 Comisioane, taxe, cote legale, costuri de finanţare 392.718 9.966 214.803 5.949 5.2.1. Comisioane, taxe si cote legale 392.718 9.966 214.803 5.949 5.2.2. Costul creditului

5.3 Cheltuieli diverse si neprevăzute 797.668 20.243 879.653 24.283

VALOARE REZULTATĂ ÎN URMA LICITAŢIILOR

CAPITOLUL 3 Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica

PARTEA I CAPITOLUL 1

Cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului

Valoare (inclusiv T.V.A.)

Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului

CAPITOLUL 2

Nr. crt.

Denumirea capitolelor si subcapitolelor de cheltuieli

VALOARE APROBATĂ IANUARIE 2005

CAPITOLUL 5 Alte cheltuieli

CAPITOLUL 4 Cheltuieli pentru investitia de baza

5.1

5.2

-2-

6.1 Pregătirea personalului de exploatare 6.2 Probe tehnologice

17.655.973 448.064 18.687.515 515.902 15.059.343 382.168 16.523.276 457.594

17.655.973 448.064 18.687.515 515.902

15.059.343 382.168 16.523.276 457.594

ŞEF SERVICIU T.R.P., ŞEF BIROU I.T.,

IOAN GANCIOV VASILE OLAR

ÎNTOCMIT,

CRĂCIUNESCU MARCEL

TOTAL GENERAL

Din care C + M

Din care C + M

Fondul de rulment necesar pentru primul ciclu de producţie

Valoarea ramasă actualizată a mijloacelor fixe existente incluse in cadrul obiectivului de investiţie

PARTEA a III-a

PARTEA a II-a

TOTAL

CAPITOLUL 6 Cheltuieli pentru darea in exploatare